Earthpouch™

EarthPouch™ is een milieuvriendelijke flexible verpakking voor droge en vochtige voedingsmiddelen, die door middel van papierinzameling kan worden gerecycled. Deze van papier gevormde Stazakken hebben een plasticvrije, heat-sealable coating, met een vet-, water- en vochtbarrière.

EarthPouch™ is duurzaam, omdat het is vervaardigd uit een bron van hernieuwbare materialen. Deze Stazakken zijn recyclebaar middels papier recycling en composteerbaar.

Indien gewenst, is de EarthPouch™ met natuurlijke inkten op waterbasis te bedrukken.

De EarthPouch™ is ontwikkeld om een goede en betaalbare oplossing te bieden voor een flexibele voedingsmiddelenverpakking, die ook milieuvriendelijk is.

De EarthPouch™ is er in drie versies. Standaard, barrière en hoge-barrière. De hoge-barrière is er ook in een doorzichtige variant, waardoor u het verpakte product kan blijven zien!

Om uw producten af te vullen in Stazakken kunnen wij u ook een high-speed, low-cost vulmachine leveren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

FAQs - Veelgestelde vragen

Waar is de EarthPouch™ van gemaakt?
Papier, met een op water gebaseerde heat-sealable barrière coating.

Kan de EarthPouch™ worden dicht geseald?
Ja, de zakken kunnen inline worden geseald of op elke standaard heat-sealer.

Is de EarthPouch™ recyclebaar?
Ja, het kan bij de papier recycling.

Zijn er verschillende uitvoeringen?
Ja, standaard, barrière en hoge barrière. Welke versie u nodig heeft, hangt af van wat u wilt verpakken en de houdbaarheid die nodig is.

Is dit een duurzame verpakking?
Ja, want de EarthPouch™ is volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Kan de EarthPouch™ worden bedrukt?
Ja, deze kan volledig bedrukt worden.

Is er een minimale bestelhoeveelheid?
Ja, voor bedrukte EarthPouches is er een minimale bestelhoeveelheid van 25.000 stuks. Onbedrukt vanaf 10.000 stuks. De mogelijkheid voor kleinere hoeveelheden wordt op dit moment nog onderzocht. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat kan ik in de EarthPouch™ verpakken?
Alles wat droog of vochtig is, zoals granen/granola's, gedroogde vruchten, voedingssupplementen, dieetpillen, pet food, chips, noten, zaden etc.

Is het materiaal ook op rol of als vlakke zak te leveren, in plaats van een voorgevormde Stazak?
Ja, dit is onze EarthFilm of EarthBag.

Is een zip-sluiting mogelijk?
Eén van de doelstellingen van het maken van de EarthPouch™, was om zo min mogelijk grondstoffen van onze planeet te gebruiken. Momenteel is er geen papieren zip-sluiting beschikbaar. Gebruik een dubbele vouw om de inhoud te beschermen of gebruik een paperclip of sluitclip om het zakje te sluiten en opnieuw te openen.

Is er een machine beschikbaar om de EarthPouch™ te vullen?
Ja, we kunnen u desgewenst voorzien van een machine met een enkel of dubbel vul-station. Hoge snelheid, lage kosten.

Welke awards heeft de EarthPouch™ gewonnen?
De EarthPouch™ heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie "Resource Efficient Pack of the Year" bij de UK Packaging Awards in oktober 2018. De EarthPouch™ heeft ook een Internationale Green Apple Environment Award gewonnen in november 2018.

Kan ik onbedrukte EarthPouches kopen?
Ja, dat is mogelijk. Momenteel zijn wij aan het onderzoeken om enkele standaard formaten op voorraad te zetten.

Is de EarthPouch™ composteerbaar?
Ja, de EarthPouch™ is composteerbaar.

Heeft u een officiële "Plastic-Free" accreditatie?
Ja, we zijn "Plastic-Free" gecertificeerd bij A Plastic Planet. Als u het Plastic Free-logo wilt gebruiken, kunnen wij u de contactgegevens geven en u adviseren over de procedure.